У Дому Народне скупштине чланови Посланичке групе пријатељства са Турском, међу којима је и Александар Чотрић, састали су се 2. новембра са делегацијом Одбора за спољне послове Велике народне скупштине Турске, која боравила у званичној посети Републици Србији, а коју предводио председник Одбора Волкан Бозкир.

Посланици Скупштине Србије, предвођени председником Посланичке групе пријатељства проф. др Зораном Драгишићем, пожелели су добродошлицу колегама из Турске, истичући важност добрих односа и међусобне подршке двеју земаља. Навели су да је економска сарадња Србије и Турске у порасту, додајући да Турска постоје све важнији партнер Републике Србије, на том пољу. Истакли су и одличну политичку сарадњу, која се заснива и на чврстим везама председника држава, те су додали да се Србија никада није двоумила да подржи Турску у изазовним ситуацијама и да Турска у Србији има искреног пријатеља.

Бозкир се захвалио на гостопримству које је пружено делегацији у дводневној посети, а које су осетили на састанцима са званичницима Републике Србије. Он је навео да Србија и Турска имају стратешко партнерство, које се мора неговати и да поред учесталих сусрета председника две државе, треба интензивирати виђења на парламентарном нивоу, барем два пута годишње.

Посланик Александар Чотрић је навео да се дух Турске и даље осећа у Србији, када су у питању култура и језик, наводећи за пример делове града Београда (Дорћол, Теразије, Карабурма, Калемегдан, Топчидер...), који и даље носе називе пореклом из турског језика.