Народни посланик Александар Чотрић изабран је данас у Атини, на Генералној скупштини Интерпарламентарне скупштине православља, за председника Радне групе за људска права ове организације.

Чотрић је изјавио да ће приоритет тела на чијем челу се налази бити надгледање поштовања људских, верских и мањинских права, гарантованих међународним правом и домаћим законодавством и извештавање органа ИСП, међународних организација, медија и јавности о њиховом стању.

„У нашем фокусу посебно ће бити регистровање свих врста системске дискриминације и физичког угрожавања хришћанског становништва на Косову и Метохији и Блиском Истоку“, најавио је Александар Чотрић.

„Предузимаћемо конкретне кораке да цео свет, а посебно три стотине милиона православних широм света у још већој мери буду информисани о проблемима Срба на Косову и Метохији и хришћана Сирије, Ирака, Египта и других земаља овог региона који су изложени убиствима, прогонима и рушењима храмова, како би што пре било заустављено њихово страдање“, рекао је Чотрић данас у Атини.

Интерпарламентарна скупштина православља, уз учешће посланика из 27 националних парламената, од 25. до 27. јуна одржава своју годишњу скупштину на којој су изабрани нови председник организације Сергеј Гаврилов из Русије, чланови Међународног секретаријата и других радних тела.