- Реаговање Александра Чотрића на изјаву Зорана Живковића -

Српски покрет обнове најоштрије осуђује изјаву председника Нове странке Зорана Живковића, објављену данас на Твитеру да су „страховања због посете Александра Вучића Загребу бесмислена, јер су четници и усташе увек били савезници“.

Зоран Живковић још једном је демонстрирао малицозност и незнање, јер је изједначио усташки покрет који је убио стотине хиљада Срба, Јевреја и Рома и који се борио на страни Хитлерове коалиције, са Југословенском војском у Отаџбини која је прва у Европи пружила герилски отпор нацистичкој окупацији Краљевине Југославије и значајно допринела победи Савезника у Другом светском рату, због чега су председници Француске и САД одликовали генерала Михаиловића.

Равногорски покрет, не да није био савезник усташа, него је, од почетка до краја Другог светског рата, водио небројене битке против њих и штитио од масовних усташких покоља српско цивилно становништво на територијама које су се налазиле у оквиру злогласне Независне Државе Хрватске.

Управо због југословенског и антифашистичког карактера Југословенске војске у Отаџбини, у њеним редовима бориле су се и десетине хиљада Хрвата, као и припадника других југословенских народа.Александар Чотрић

заменик председника СПО

и народни посланик