Лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић, гостујући у Јутарњем програму Телевизије Пинк заједно са генералним секретаром Савета за регионалну сарадњу Гораном Свилановићем, истакао је да је посета делегације БиХ јако важна и корисна, те да тензије које избијају не треба да много узбуђују, већ говоре колико смо сви слични.

Званична посета делегације БиХ Србији заказана је за 6. и 7. децембар. Да ли ће том приликом бити решена најважнија питања, шта ће састанак донети обема странама и хоће ли, како се многи надају, том приликом бити парафиран договор о граници између две државе?

- Осећања и речи су нам у великом сукобу. Много ми више желимо и волимо једни друге него што то показују странице таблоида. Разговори доприносе оверавању ове непобитне чињенице - каже Драшковић.

Када је реч о Хагу и његовим пресудама, Драшковић каже да наш однос према пресудама кује нову кованицу "злочинац је једино на добитку".

- Злочинци се уздигну, стичу популарност, богатство и поново убијају жртве - рекао Драшковић.

Он смата да ће Република Српска и БиХ морати да се договоре око ауто-пута, јер се не може стално живети потпиривањем тензија.

Говорећи о интервјуу Изетбеговића за Дојче веле, Драшковић истиче да не треба размишљати о прекрајану граница, али да се не зна шта ће бити за сто или двеста година - каже лидер СПО.

Драшковић сматра да на Балкану постоје западни и источни интерес - онај који жели помирење и стабилност и онај за који је регион буре барута.

- Поруке које директно стижу, рецимо, из Москве да се оканемо Европе, не могу да се игноришу - каже Драшковић.

Говорећи о евентуалним ванредним парламентарним изборима, Драшковић сматра да се ни тада не би прекинуле свађе у Скупштини, те да Влада има убедљиву већину и има велика питања пред собом која мора да настави да решава.

- Избори ова питања неће решити - каже Драшковић.

Лидер СПО сматра изборе сувишним и непотребним, али да референдумом се можда може мењати Устав и неке одредбе.

- Мислим да је овај референдум неизбежан - каже он.

 

Фото: ТВ Пинк

Извор: РТВ Пинк