Председништво и већина чланова Српског покрета обнове против су захтева да Вук Драшковић поднесе оставку на место председника странке, изјавио је агенцији Бета заменик председника СПО Александар Чотрић.

Према Чотрићевим речима, у суботу 27. маја на седници Председништва од 20 присутних њих 16 је гласало против тога да Драшковић поднесе оставку, четворо је било за, а три члана Председништва који су била спречени да дођу, путем телефона дали су подршку Драшковићу.

Чотрић је рекао да је на Преседништву одлучено и да СПО остане у коалицији са Српском напредном странком и да ће наставити да пружају подршку Александру Вучићу у проевропској политици.

Он је казао и да ће седница Главног одбора странке вероватно бити одржана у наредном периоду, али не за седам дана како захтева војвођански Покрајински одбор СПО.

Чотрић је казао и да није у реду да се путем медија упућују захтеви и истакао да "онај ко мисли добро странци" захтеве упућује страначким органима и у складу са статутом СПО, а не медијима.

Поводом одласка појединих чланова из странке, он је рекао да СПО неће ослабити због тога.

"Неће странка бити слабија зато што је неко напушта. СПО ће наставити да се бори за своје основне циљеве због којих је основана пре 27 година", истакао је Чотрић и додао да ће се СПО и даље залагати за европске интеграције, децентрализацију Србије, отварање досијеа, реформу служби безбедности и пораст наталитета.