Културни посленик и преводилац из Мађарске Светислав Недучић добитник је два вредна признања из матице - Београдског афористичарског круга и Удружења књижевника Србије (УКС).

"Златни круг" додељен му је за афирмацију српске сатире у свету, а Велика плакета УКС-а за допринос очувању и унапређивању српске културе, језика, традиције и ћириличког писма, развијање свестраних веза са матичном земљом и повезивање српске и мађарске културе.

Признања је на свечаности у граду Мако у јужној Мађарској лауреату уручио потпредседник СПО, народни посланик у Скупштини Србије и члан Одбора за дијаспору и Србе у региону Александар Чотрић.

Недучић је превео на мађарски више књига аутора из Србије и тако омогућио мађарској јавности да се упозна са српским стваралаштвом које описује ситуацију у Србији и истовремено зближава два народа и две земље, оценио је Чотрић.

Свечаности је присуствовала председница Самоуправе Срба у Мађарској Вера Пејић Сутор.

Чотрић је са њом разговарао о потреби поновног активирања Мешовите међувладине комисије Србије и Мађарске за питања мањина, почетка рада Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, у оквиру Министарства спољних послова Србије, о потреби доделе стипендија за даровите студенте из Мађарске који желе да се школују у Србији и стручног усавршавања у матичној земљи за васпитаче и наставно особље српских предшколских установа и школа из Мађарске.