Радио Јереван једини није подлегао комунистичкој цензури у Совјетском Савезу, јер су његови одговори на разна питања слушалаца увек били црнохуморни, па су и цензори, уз смех, слушали истину.

Питали, тако, Радио Јереван: Да ли је тачно да је Иван Иванович, совјетски ударник, награђен са три седмице одмора у летовалишту на Криму?
Радио Јереван је одговорио: У принципу, то је тачно, само што није реч о Ивану Ивановичу, него о Петру Петровичу, и што он није совјетски ударник, него совјетски издајник, и што није награђен са три седмице одмора на Криму, него је осуђен на три деценије робије у Сибиру!

Када би данас постојао српски Радио Јереван, било би за њега много питања, а било би, сигурно, и „јереванских“ одговора:

Да ли је тачно да је Резолуција 1244 Савета безбедности Уједињених нација гарантовала суверенитет Србије над Косовом?

У принципу, то је тачно, само што Србији није загарантован суверенитет над Косовом, него је озакоњен њен трајни прогон са Косова и трасиран пут за независност Косова.

Да ли је тачно да је Вук Бранковић био издајник и турски вазал?

У принципу, то је тачно, само што је турски вазал била кнегиња Милица, која је кћерку Оливеру дала у харем султана Бајазита, а сина Стефана послала у помоћ султану кад су га напали Татари, док је Вук Бранковић, као ратни заробљеник, умро у турском затвору.

Да ли је тачно да ће српске цркве и манастири на Косову постати албанске цркве и манастири, ако Унеско у своје чланство прими Косово?

У принципу, то је тачно, само што Ахтисаријев документ, који је уграђен у Устав Косова, те цркве и манастире, као и њихове поседе, дефинише као српско религијско наслеђе на Косову и што су сви ови храмови били српска баштина на Косову и кад је Косово било у саставу Турске и кад је било у саставу Србије.

Да ли је тачно да је генерал Дража Михаиловић био сарадник немачког окупатора?

У принципу, то је тачно, само што су Немци за њим били расписали потерницу, против њега покретали осам офанзива, супругу му држали заточену у логору, а за допринос победи Савезника одликовали су га амерички и француски председник.

Да ли је тачно да би српски народ био означен као геноцидан народ, да није Русија уложила вето у Савету безбедности УН на британску резолуцију о геноциду у Сребреници?

У принципу, то је тачно, само што Међународни суд правде за геноцид није осудио српски народ, него поједине злочинце, а руским ветом су те убице са именом и презименом поистовећене са српским народом.

Много је још питања која чекају истините и црнохуморне одговоре, али Србија нема Радио Јереван.