Представљање трилогије анегдота о Вуку Драшковићу ("Тако је говорио Вук" 2008, "Вукова азбука" 2011 и "Вук у причи" 2014), биће одржано у четвртак, 22. јануара с почетком у 19 часова у седишту Српског покрета обнов у Београда, улица Кнеза Михаила 48.

У књигама се налази око осам стотина духовитих и необичних анегдота, згода, записа, прича, фрагмената, реплика, максима и порука које су везане за Вука Драшковића од његовог рођења и одрастања, преко младости, бављења новинарством и књижевношћу, до дисидентских дана и уласка у политику.

Аутор књига Александар Чотрић тридесет година је прикупљао и записивао сторије које Вука Драшковића приказују и у сасвим непознатом светлу.

- Ово нису пригодне, страначке, апологетске, нити наручене књиге. Намеравао сам да што аутентичније забележим и сачувам од заборава догађаје, личности и разговоре који су битно обележили протекле бурне деценије наше јавне и политичке сцене. У књигама је описано много тога што се дешавало далеко од јавности, а везано је за оснивање Српског покрета обнове, разлаз са Шешељем, Деветомартовске демонстрације 1991, Видовдански сабор 1992, тромесечне протесте 1996/97, сукобе са Слободаном Милошевићем, атентате на Вука Драшковића, време када је био министар спољних послова, односе са Александром Вучићем и Томиславом Николићем... - напомиње приређивач трилогије Александар Чотрић.

О књигама ће, поред њега, говорити Александар Цветковић и Владимир Ћалић, а у музичком делу програма учествоваће Александар Филиповић Алфи.