Промоција трилогије анегдота о Вуку Драшковићу -"Тако је говорио Вук", "Вукова азбука" и "Вук у причи", аутора Александра Чотрића, биће одржана у Српском покрету обнове, Кнез Михаилова улица 48, у четвртак, 22. јануара с почетком у 19 часова.

О књигама, поред аутора, говориће Александар Цветковић и Владимир Ћалић.

У три поменуте збирке налази се око 800 анегдота о Вуку Драшковићу, које на мање познат, или сасвим непознат начин говоре о једној од најзначајнијих савремених личности на јавној, политичкој и уметничкој сцени Србије и Европе.

"Ретко сам прогањан због својих мана и грешака, али ми није опраштана ниједна врлина", реченица је коју је изговорио Вук Драшковић, а која на најбољи начин описује његово деловање и однос домаће јавности према њему.

Поред главног протагонисте, у анегдотама се појављују Александар Вучић, Томислав Николић, Ивица Дачић, патријарх Иринеј, Зоран Ђинђић, Слободан Милошевић, Војислав Коштуница Борис Тадић, Велимир Илић и друге најзначајније личности српске политике.

"Ове књиге нису удворичке, нису наручене, нису апологетске и нису пригодне. Имао сам пуну слободу у њиховом приређивању и зато мислим да су врло објективне и да представљају допринос сагледавању значаја и улоге Вука Драшковића и реконструкцији најважнијих збивања у Србији, од Вуковог књижевног и дисидентског периода осамдесетих година прошлог века, преко политичког ангажмана деведесетих, до данас, када он преставља глас савести и српског друштва". истиче аутор трилогије Александар Чотрић, који је на овим књигама радио више од десет година.