У просторијама ГО СПО Лесковац одржана је конференција за новинаре на којој је говорио потпредседник СПО и народни посланик Александар Чотрић.

Чотрић је најавио да ће Седми сабор СПО бити одржан у мају идуће године у Крагујевцу и да ће странка 2015. године да обележи 25 година постојања.

Потпредседник СПО је најавио да ће почетком следеће године бити проглашени најбољи страначки активисти у 2014. години, да ће бити организована фото изложба и одређени победници Фото конкурса поводом четврт века од оснивања СПО, као и да ће на јесен бити уписана друга генерација полазника Политичке академије СПО.

Говорећи о скупштинским активностима, Чотрић је поновио залагање СПО да се у 2015. години донесе Закон о отварању досијеа служби безбедности.

- Скупштини Србије предложићемо усвајање Декларација о осуди злочина комунистичког тоталитарног режима и злочина усташког режима НДХ над Србима, Ромима и Јеврејима - рекао је посланик СПО у Лесковцу.

Он је указао и на потребу за изменом изборног закона, како би у Србији постојало више изборних јединица.

- Неопходно је да се Србија истински регионализује и децентрализује - указао је Чотрић и подсетио да је СПО први затражио формирање нових општина Вучје и Грделица и да је основао општинске одборе у овим местима, која административно још увек припадају Граду Лесковцу, у чијем саставу се налази више од 150 насељених места.

После конференције за новинаре одржана је седница Јабланичког окружног одбора СПО, којом је председавала председница Бојана Ристић.

Поред потпредседника СПО Александара Чотрића, у раду седнице учествовали су регионални координатор ИО СПО за јужну Србију Предраг Милачић из Ниша и члан ИО СПО Никола Поповић из Власотинца.

Чланови окружног одбора упознати су са одлукама Председништва СПО које се недавно састало у Београду, а размотрене су и утврђене су смернице за будуће активности.

Седници су присуствовали председници и представници градских и општинских одбора Лесковац, Медвеђа, Вучје, Власотинце, Бојник и Црна Трава.

Представници одбора СПО су поднели Извештаје о стању у својим одборима са мерама за унапређење рада.