У организацији ОО СПО Чукарица 24. децембра је представљена књига анегдота о Вуку Драшковићу "Вук у причи" ("Српска реч", Београд 2014).

Присутне госте је поздравио Игор Ћалић, председник СПО Чукарица. У публици су, поред осталих, били Драган Којадиновић, познати новинар и члан Председништва СПО, Авро Осмајлић, председник Градског одбора СПО Београд и Зоран Алимпић, бивши председник општине Чукарица и заменик градоначелника Београда.

Пред великим бројем посетилаца у "Галерији 73" на Бановом брду, о књизи су говорили Александар Цветковић, Владимир Ћалић и Александар Чотрић.

Они су истакли да књига садржи око 250 веома интересантних, духовитих и непознатих анегдота о Вуку Драшковићу из времена његове младости и када је био студент, новинар, дисидент, књижевник, трибун, министар спољних послова...

Говорници су подсетили да је "Вук у причи" трећа књига анегдота о Вуку Драшковићу, после књига "Тако је говорио Вук" и "Вукова азбука", те да су рецензенти Јелена Вукелић и Немања Старовић, а да је изглед корица дело Николе Драгаша.

"Ретко сам прогањан због својих мана и грешака, али ми није опраштана ниједна врлина", цитирана је једне Вукова изјава, која на најбољи начин осликава његов рад и однос јавности према овом значајном српском писцу, сјајном говорнику, храбром политичару и мудром државнику.