Александар Чотрић, народни посланик и потпредседник СПО поставио је 7. октобра посланичко питање у Народној скупштини Републике Србије, Министарству саобраћаја, зашто ЈП "Путеви Србије" и Републичка дирекција за путеве не одржавају пут од Мионице до Равне горе, који је у веома лошем стању.

- На путу постоје ударне рупе, а на појединим местима асфалт више не постоји - казао је посланик СПО.

Чотрић је указао да је овај пут, захваљујући ангажовању СПО, асфалтиран пре 15 година, али да је знатно оштећен због обилних падавина ове године, ерозије и клизишта, као и због тешких камиона који се њиме крећу превозећи камен из оближњег каменолома.

Народни посланик Чотрић констатовао је да је отежано и скоро онемогућено кретање мештанима села дуж пута, којима је то једина веза са светом, као и посетиоцима који долазе у спомен кућу војводе Живојина Мишића и до спомен комплекса на Равној гори (храма, дома и споменика генералу Драгољубу Михаиловићу), који је подигао Српски покрет обнове.

Посланик СПО је подсетио да је Народна скупштина донела закон о изједначавању у правима припадника партизанског и Равногорског покрета и да је обавеза државе да омогући свим заинтересованима да дођу на место на којем је подигнут први устанак против нацистичког окупатора, не само у тадашњој Краљевини Југославији, већ у целој поробљеној Европи.