Брисел, 6. децембра - На позив посланика Европског парламента Петера ван Далена чланови Председништва СПО Александар Цветковић, Милан Урошевић и Авро Осмајлић учествовали су на 22. Европском молитвеном доручку.

Представници СПО су током боравка у Бриселу истакли потребу за даљом подршком европских институција Србији.

На маргинама скупа одржаног у Европском парламенту, у разговорима са доскорашњим и новоизабраним посланицима Европског парламента, представницима пословних и хуманитарних европских организација, као и Дејвидом Бизлијем, некадашњим гувернером Јужне Каролине, а данас извршним директором Светског програма за храну Уједињених нација, наглашена је важност да се јасније покаже Западном Балкану да га ЕУ жели на својој страни и да се види интерес у приближавању земаља региона Унији.

Сви саговорници су истакли да је важно да се ЕУ држи идеје приступних преговора, али и да је битно саслушати позиције земаља чланица када је реч о изменама у оквиру тог процеса. Размењени су ставови о изазовима који утичу на регион Западног Балкана као и могућностима за развој наших локалних заједница и читавог региона.

Европски молитвени доручак може се сматрати другим по значају и важности у односу на традиционални молитвени доручак у Вашингтону чији је домаћин председник САД.