Тбилиси 21. јун - Делегација Скупштине Србије у Тбилисију, која је учествовала у раду прекинутог Годишњег заседања Интерпарламентарне скупштине православља, безбедно је, после јучерашњих великих немира и сукоба демонстранта и полиције.

Очекује се да се наши представници врате у Београд, јер неће бити наставка заседања ИСП.

Србија у Тбилисију нема амбасаду.

Посланик Александар Чотрић је заједно са осталим учесницима заседања био у парламенту Грузије када је дошло до насилног упада опозиционих посланика партије Европска Грузија у салу, у тренутку када је скупом председавао руски посланик Сергеј Гаврилов.

Заседање ИСП је јуче у Тбилисију пркинуто, а руска делегација се хитно вратила у Москву. Демонстранти су се окупили и испред хотела Радисон у којем су смештени посланици из 23 државе, учесници међународног скупа, и јајима су гађали зграду и руске посланике. Касније су се немири пренели испред зграде парламента где је дошло до жестоких сукоба са полицијом. У њима је, уз коришћење каменица, палица, сузавца и водених топова, повређено неколико десетина и демонстранта и полиције.

Сукоби су трајали до раних јутарњих сати, а политичка криза у Грузији се наставља захтевима опозиције да председник грузијског парламента поднесе оставку, јер је дозволио да на његовом месту седи руски посланик Сергеј Гаврилов, кога део политичке јавности и медија називају агресором и окупатором.