"Позивам локалне самоуправе у Србији да своја буџетска средства, која су до сада трошиле за прославе државних, општинских и верских празника, убудуће  преусмере на уклањање нелегалних депонија, чишћење речних корита, уградњу филтера за пречишћавање отпадних вода и ваздуха, као и за изградњу нових модерних депонија и погона за рециклажу отпада", рекао је народни посланик Александар Чотрић на трибини Српског покрета обнове која је синоћ одржана у Панчеву.

Чотрић је истакао да је питање здраве земље, хране, воде и ваздуха најважније, јер од њега зависе здравље и животи деце и одраслих, али и будућих генерација.

"Потребно је са наше питоме земље уклонити више од двадесет хиљада дивљих депонија. Када је висок ниво појединих река, оне постају пловне, али за бачене апарате беле технике. Ако се настави са досадашњом праксом, у крошњама дрвећа, уместо плодова, биће само пластичне кесе, а сва поља биће претворена у пластенике испод којих ништа неће рађати", указао је посланик Чотрић.

"Садашње општинске прославе које уз учешће естрадних извођача коштају и по више десетина хиљада евра, могу да сачекају, а славићемо кад створимо здраву, чисту и зелену Србију у којој ће се примењивати највиши и најстрожи европски еколошки стандарди", поручио је Чотрић у Панчеву.