Свим православним верницима честитам Васкрс, највећи хришћански празник који се вековима обележава свуда где живи наш народ. Васкрс је симбол победе живота над смрћу, добра над злом, светла над тамом, жртвовања над себичношћу и вере над сумњом. Славећи празник Христовог васкрсења прослављамо и смисао хришћанства које је темељ цивилизације којој и ми припадамо.

Овај празник нас увек подсећа на важност добрих дела, солидарности, породичних вредности, традиције, разумевања и међусобног поштовања.

Предстојећи васкршњи празници повод су будемо више времена са породицом и пријатељима, да се окупимо у храмовима Српске православне цркве и проведемо ове дане у јединству, слози, опраштању и помирењу. А јединство и слога су потребни и целом нашем народу да би се лакше одупрео спољашњим и унутрашњим искушењима пред којима се налазимо.

Васкршње време прилика је да мислимо на наш народ на Косову и Метохији и помогнемо нашим угроженим сународницима, као и онима који због болести, сиромаштва или дискриминације не могу да живе достојанствено, и да их подржимо у њиховим напорима да буду слободни, равноправни и поштовани.

Васкрс је празник радости и љубави који доноси топлину и духовни мир у наше домове, јер у себи носи снажну поруку оптимизма и вере у бољу будућност свима нама у отаџбини, у региону и дијаспори.

Нека нам ови дани буду додатни подстицај и надахнуће за истрајност и преданост у борби за добро својих ближњих и наше једине отаџбине Србије.

 

Александар Чотрић,

заменик председника СПО

и посланик у Скупштини Србије