„Српски покрет обнове најоштрије осуђује вандализам непознатих извршилаца који су синоћ демолирали спомен-обележје 'Краљева чесма' на локацији Лисичји поток у Београду, подигнуто у знак сећања на убијене Београђане 1944. године“, изјавио је Александар Чотрић, заменик председника СПО и народни посланик.

„Под окриљем ноћи сломљен је и однет крст на којем је писало: 'Невиним жртвама револуционарног терора 1944' , оштећена је државна застава Србије на јарболу, а црвеним спрејом на чесму и паноима исписано је: 'Лажи неће проћи', и 'Стоп ревизији' и исцртани су симболи српа и чекића.

Полиција је данас извршила увиђај и трага за починиоцима. Српски покрет обнове очекује да ће бити откривени и примерено кажњени одговорни за уништавање имовине и скрнављење успомене на више стотина убијених људи на месту стратишта, као и на око десет хиљада убијених Београђана после октобра 1944. године“, наводи Чотрић.

„Повод за ово недело је за данас у 13 часова најављени помен жртвама комунистичког терора. Уместо, да се на Задушнице сви заједно с пијететом присетимо стрељаних због другачијег уверења, неки појединци истрајавају на очувању идеолошких лажи и продубљивању подела у нашем народу“, рекао је народни посланик СПО.