Српски покрет обнове поздравља одлуку бирача у 28 земаља Европске уније који су на изборима за Европски парламент пружили убедљиву подршку странкама које се залажу за јачање Европске уније и њено проширење.

Од 701 посланика у новом сазиву Европског парламента, политичке групе које желе снажније и функционалније институције ЕУ освојиле су 505 посланичких места, док су евроскептичне странке доживеле убедљив пораз, јер ће их представљати само 169 посланика.

Овакви резултати представљају охрабрење за све заговорнике уједињења Европе као заједнице јединственог тржишта, слободне трговине, једног правног поретка, једне валуте, заједничке владе и парламента.

СПО изражава посебно задовољство што остају отворена врата ЕУ за придружење Србије, а сада једино од нас зависи да ли ћемо да искористимо ову прилику. Сматрамо да улазак Србије у ЕУ налажу национални, развојни, безбедносни и духовни интереси и да је интегративна суштина ЕУ у интересу српског народа и свих у Србији.

Демаскирање по српски народ опасног антиевропског и антизападног „патриотизма“ у Србији, била је и остаје велика обавеза СПО који је још пре тридесет година суштину свог политичког програма дефинисао реченицом коју је тада изговорио Вук Драшковић: „Србија у Европи и Европа у Србији“.