"Лако је дати живот за Отаџбину, јер то боли секунд, два. Али није лако дати образ, јер то боли и у гробу", речи су генерала Милана Недића које је гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк цитирао Александар Чотрић, заменик председника СПО, коментаришући одлуку Вишег суда о Београду да одбије рехабилитацију председника Владе националног спаса током Другог светског рата, напомињући да очекује другачију одлуку Апелационог суда, јер би то био допринос националном помирењу у српском народу, утврђивању историјске истине и исправљању неправди према осуђеним из идеолошких и политичких разлога.

Чотрић је рекао да је «Милан Недић прихватио августа 1941. године да буде на челу Владе, с намером да спречи нестанак Србије са географских карата и биолошко истребљење српског народа».

"Недић је прихватио и збринуо преко пола милиона српских избеглица са територије НДХ, а примио је и тридесетак хиљада протераних Словенаца", подсетио је Чотрић.

Заменик председника СПО нагласио је да Недићева управа није учествовала у прогонима и убиствима Јевреја и политичких противника, него су то чиниле немачке СС јединице, и да ниједног српског војника није послао на Источни фронт, иако је то од њега било тражено, те да ни по чему није био фашиста, јер се као професионални војник свесно жртвовао да буде што мање жртава у српском народу».

"Ако су колаборационисти и сарадници окупатора били деспот Стефан Лазаревић, који је био турски вазал и Милош Обреновић, који је подигао Други српски устанак, а из тактичких разлога је сарађивао и с Турцима, онда је то и генерал Милан Недић који је настојао да сачува што више српских живота", одговорио је Чотрић на примедбе саговорника из СУБНОР-а и додао да су "прави колаборационисти били комунисти и њихов вођа Јосип Броз, јер су све наредбе добијали из иностранства, из Москве и централе Коминтерне, а после рата су починили страшне злочине, убивши више од сто хиљада људи на територији Србије".