Од 25. до 27. маја у главном граду Албаније одржан је 15. Балкански молитвени доручак на коме је основна мисао била "Љуби ближњег свога као самога себе". На скупу су, поред представника свих балканских земаља, учествовали и чланови Председништва СПО: Александар Цветковић, Милан Урошевић и Данило Ђукић.

У директним разговорима са учесницима из других земаља региона представници СПО су истакли потребу заједништва свих у Југоисточној Европи, а билатералне сусрете са званичницима на маргинама искористили су и за утицај на решавање нагомиланих проблема из прошлости. У разговору са председником Албаније г. Илиром Метом истакнута је нада да ће се и сви неспоразуми у периоду пред нама решавати споразумима и изградњом узајамног поверења.

Током скупа у Тирани представници СПО су разговарали и са замеником помоћника државног секретара САД Питом Мароком. У срдачном и отвореном разговору истакнута је потреба за још ближом сарадњом Србије и САД посебно имајући у виду да дипломатски односи између наше две земље трају од 1881. године.

Констатовано је и да је неопходно радити на успостављању поверења у читавом региону Југоисточне Европе и поготово на повезивању суседних регија држава Балкана. С тим у вези члан Председништва СПО Милан Урошевић је и у овом разговору, као и у свим другим сусретима током Конференције у Тирани, представио могућности развоја локалних средина, истичући неопходност развоја Крагујевца и целог Шумадијског региона.

Жеља свих учесника да се реши конфликт у односима Грчке и Македоније око имена нашег јужног суседа, као и да дође до споразума између Београда и Приштине, што би довело до убрзаног напретка целог региона Западног Балкана ка Европској Унији, провејавала је током целог трајања скупа.

Договорени су и конкретни кораци у убрзавању сарадње и још већем повезивању привредника Балкана који би могли да представљају бржи пут развоја нашег заједничког простора, који је имао бурну прошлост.