Шеф сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Интерпарламентарној скупштини православља Александар Чотрић (СПО) учествовао је на 24. годишњој међународној конференцији, коју је под називом „Једнакост и праведност као основа стабилности у свету – хришћански поглед“, организовао Међународни друштвени фонд јединства православних народа, заједно са Руском православном црквом, од 21. до 24. марта у Калуги, Руска Федерација.

Чотрић је говорио о томе како се у Србији гледа на једнакост и праведност у савременим међународним односима и истакао да је стратешки циљ Србије да уђе у Европску унију, због тога што има највећи обим спољнотрговинске размене са земљама чланицама, што је инфраструктурно упућена на сарадњу, као и због чињенице да више од два милиона држављана Србије живе и раде на територији ЕУ, али у исто време жели да изграђује и сачува најбоље односе са Русијом, Турском, Кином, САД и свима осталима.

Посланик Чотрић је нагласио да су добри односи са Руском Федерацијом међу приоритетима Србије и то, не само због прошлости, већ, пре свега, због будућности, јер је Русија један од најважнијих политичких и економских партнера наше земље.

Учесници конференције из 24 земље света усвојили су Резолуцију Конференције у којој су се сагласили да хришћанске вредности значајно доприносе једнакости и праведности као основама стабилности у свету.