У име чланова Српског покрета обнове и у своје име честитам крсну славу Светог Андреја Првозваног Краљевском дому Карађорђевића и свим припадницима наше славне династије.

Искрено и од срца желим да наследници Карађорђеве лозе свог свеца заштитиника прославе у добром здрављу, срећи, слози, добром расположењу и саосећању са оним грађанима Србије којима је потребна помоћ.

Вожд Карађорђе је 1804. године повео устанак за национално и државно ослобођење, као и за европеизацију српске државе, због чега је његово дело било и остало велико и историјско, али и инспиративно за садашње и будуће генерације.

Династија Карађорђевић одувек је била поборник најближе сарадње Србије са демократским државама Запада, а наша земља је захваљујући блатотворним утицајима најразвијенијих европских земаља у 19. и 20. веку убрзано развијала правни систем, привреду, државну управу, науку, просвету, културу и све друге области друштвеног живота. И данас је савезништво са овим државама гарант срећније и сигурније будућности наше нације која је само за време комуниста и њихових епигона била изопштена из породице слободног и демократског света.

Са жељом да се Србија никада не врати у време комунистичке диктатуре, већ да настави путем убрзаног економског и духовног преображаја који ће је увести у круг уређених европских краљевина, СПО верује да ће престолонаследник Александар и његова породица наставити да служе интересима свог народа и своје земље!

Заменик председника СПО

Александар Чотрић