Посланици СПО у Скупштини Србије Александар Чотрић и Александар Југовић гласали су 29. јуна за избор нове Владе Србије, на чијем челу се налази Ана Брнабић.

Тим поводом Александар Чотрић је изјавио: „Пре четврт века испред здања Скупштине, у присуству више стотина хиљада људи, одржан је Видовдански сабор у организацији Српског покрета обнове. Основни циљ и опредељење тада саопштени били су: „Србија у Европи, Србија на Западу“. Главни слогани овог скупа били су сажети у речима председника СПО Вука Драшковића: „Мир, а не рат; живот, а не смрт; компјутери, а не калашњикови“.

С обзиром на то да се цела историја СПО дуга 27 година може сажети у поруку: „Србија у Европи, Европа у Србији“, сасвим је очекивано и логично да подржавамо стратешку политику председника Републике Србије Александра Вучића и Владе Србије за чланство Србије у Европској унији. Предложени програм Владе представља јасно опредељење за даље демократске реформе и Србију као модерну европску државу. Сматрамо да је избор Владе и избор ПУТА, а то се најбоље види по отпору том путу, председнику Вучићу и мандатарки Ани Брнабић, од оних који би да Србија подиже нови Берлински зид према Европи и Западу. Они би да да време тече уназад, јер је њихова будућности у прошлости.

Предлог председника Александра Вучића за мандатарку за састав нове Владе Србије мудра је и храбра одлука. Радује нас што из демократских држава Европе и света стижу само похвале. Иначе, у многим од тих земаља жене заузимају најодговорније позиције. Мислимо да Ана Брнабић има и знања, и стручности, и снаге да Србију реформама приближи Европи."