Лидер Српског покрета обнове и некадашњи министар спољних послова Вук Драшковић изјавио је да тајне службе владају Србијом, Хрватском и Босном и Херцеговином.

"Српски народ је добар народ. Од њега се крије истина. Нека се српски народ судари са злочинима Слободана Милошевића, видећете да ће Србија постати симбол наде. Службе безбедности у Србији су Левијатан који убија Србију. Њихови људи су у Влади, медијима, тужилаштвима. Они финансирају таблоиде који срамоте Србију и сваки дан сеју мржњу против Бошњака и свакога у окружењу. То је апарат зла који се храни несрећом", изјавио је Драшковић.

Додао је да ниједан премијер после 5. октобра није свестан да нема контролу над стварима у Србији.

"Бојим се да Александар Вучић нити иједан премијер после 5. октобра нису свесни да немају контролу. Кад су недавно отворени тајни досјеи у Бугарској, сви су се шокирали. Од 15 владика Бугарске, чак 12 их је било тајних генерала УДБА. Највећи злочин по мени је убиство Југославије. Југославија је убијена, многи су желели распад Југославије на свим странама", рекао је он.

Драшковић каже да, и када је био националиста, није био "луди националиста односно националиста који мрзи".

"Сматрао сам Југославију вечном. Ја сам као националиста тада заговарао неке ставове за које сам веровао да су у интересу побољшања права Срба, али никако на штету права других", тврди Драшковић.

Додаје да није био четник и да је рођен у комунистичкој партизанској породици.

"Ја сам ваљда био једини у Србији интелектуалац од угледа који је жестоко устао против увођења санкција Словенији 1987/88 године. Подржавао сам предлог Хрвата и Словенаца за преустројавање Југославије. Ја сам био за, Милошевић био против", каже он.

Казао је да би, са овим политичким искуством, волео да се врати се пред крај 80-их година двадесетог века.

"Да ми је да се вратим вероватно бих говорио тише. Избегао бих метафоре и опасне речи и не бих направио грешку као 1988. године када сам се придружио Клубу књижевника који је "седлао коња за Милошевића". Био сам свестан тога, али је то била таква једна атмосфера", истакао је Драшковић.

Тврди да је био жртва једне опште импресије која је завладала Југославијом.

"Међутим, веома брзо сам препознао о чему се ради и борио сам се 10 година против њега и поднео огромне жртве. Цена је плаћена и у људским животима", подсећа Драшковић.