Промоција књиге „Исечци времена“ Вука Драшковића биће одржана у уторак, 22. новембра у свечаној сали Удружења књижевника у Француској 7, у 18 сати.

Књигу Драшковићевих текстова, говора и интервјуа, од јесени 1989. па до пролећа 2016. године представиће: писац Светислав Басара, социолог проф. др Ратко Божовић, главни уредник „Недељника“ Вељко Лалић, новинар Зоран Пановић, књижевни критичар Гојко Тешић и аутор Вук Драшковић.

„Ова књига штампа се 2016, а данас као да је 1990. Све што читамо у већини новина, све што слушамо на телевизијама, на прес-конференцијама, на митинзима, читали смо и слушали и гледали пре двадесет шест година. Данашњи млади људи у Србији то не памте, нити памте несрећу која је уследила и њене ондашње корифеје“, рекао је Вук Драшковић.

„Најсажетије могуће, настојао сам да читаоца, па и себе самога, подсетим на оно што је суштина и непрекинута нит мог политичког, а и књижевног рада у том дугачком раздобљу на трагичном размеђу два столећа. Пре уласка у политичку арену и пре успостављања вишестраначја у Србији и Југославији, у интервјуу загребачком магазину Старт, застрепео сам од долазећег злог времена у коме ће нестати једне велике државе и њене шарене, етничке и верске ’коже леопарда’. Од тада, па у свим наредним годинама, снагу сам трошио у супротстављању обманама, смрти и мржњи, осуђиван и на смрт од државног поретка у Србији Слободана Милошевића.“

Вук Драшковић је писац, политичар, оснивач и председник Српског покрета обнове. По завршеним студијама права у Београду 1968. радио је као новинар у Танјугу и дописник из афричких земаља. Од 1980. посветио се књижевности, а од краја осамдесетих година до данас и политички је ангажован. Објавио је романе „Судија“ „Нож“, „Молитва“, „Руски конзул“, „Ноћ ђенерала“, „Доктор Арон“, „Тамо далеко“,  „Исусови мемоари“... Његове књиге превођене су на енглески, француски, руски, грчки, румунски, чешки и друге језике, а сви романи су му били бестселери и у српским и у југословенским оквирима.

„Исечке времена“ можете пронаћи у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлине књижари www.delfi.rs и на сајту www.laguna.rs.