Српски покрет обнове сматра да све оно што омета Србију на европском путу мора бити уклоњено брзо, а уз нереформисане, антизападне и антидемократске службе безбедности у Србији никада неће бити успостављена владавина права.

То је у обраћању новинарима рекао председник крушевачког одбора СПО, Дарко Симоновић, додајући да су поменуте службе највећа кочница Србији на том путу те да све чине да је на њему зауставе

– Ми ову шансу коју смо сами створили поштеним и одговорним радом али и великом подршком градјана Србије и њиховим разумевањем и за неке тешке мере не смемо пропустити и морамо све учинити да Србија постане регионални лидер – казао је он.

Пут на коме Србија оснажује савезништва са најуредјенијим државама из којих нам и стижу најбољи инвеститори, чланицама Европске уније и Сједињеним државама, убрзање реформи у свим областима, потпуно испуњење свега из отворених поглавља, а пре свега из области темељних реформи правосуђа и владавине права су, како је казао Симоновић, неопходан услов како би Србија постала максимално привлачна за инвеститоре.

Подсетио је да је Крушевац успео да, обезбедивши најбољи амбијент, доведе немачког инвестиора, те да је циљ да се са тим настави како би се обезбедило упошљавање што већег броја суграђана.

Овдашњи одбор СПО је похавалио избор стручњака и професионалаца у Градско веће.

– Верујемо да ће у наредном периоду и многи други градови следити пример Крушевца и да ће и у њима људи који се бирају за најодговорније функције уместо страначке припадности у својим биографијама пре свега имати успешне радне биографије – казао је он.

СПО, додао је Симоновић, посебно важним за привреду сматра то што је домаћи банкарски сектор ликвидан и што је Народна банка Србије својим мерама допринела паду каматних стопа те постоје услови за кредитирање приватног сектора без посезања за нестандардним мерама.