Знам шта ће бити у будућности, али не знам шта ће све бити у прошлости.

Биће, по свој прилици, да у прошлости, и то недавној, оној из деведесетих, нисмо ни живели, па је нисмо могли ни видети ни упамтити.

У нашој новој прошлости, која се назире и најављује, на крвавој позорници најстрашнијих злочина, стотина хиљада мртвих и обогаљених, милиона избеглих и протераних, Срби ће бити само жртве и мученици.

У тој новој прошлости, добићемо и нови Јасеновац. Трибунал у Хагу, како патријарх наш, хришћански и пророчки, завири у прошлост коју сада стварамо. Нико од Срба, који су тамо осуђени, није скривио никакво зло или грех. Осуђени су само због тога што су Срби!

У новој прошлости, Срби неће никога напасти ни у Хрватској, ни у Босни, ни на Косову, неће никога први убити ни протерати, нити ће српски академици, владике, писци и медији распиривати мржњу и лудило. Срби ће свуда бити нападнути и свуда ће се само бранити од усташа, од муџахедина, од балиста, од Европе и Америке.

Стварна и језива прошлост, која нам се догодила, мораће да нестане. Тенкови који, окићени цвећем, из Београда крећу на Хрватску. Концлогори у БиХ. Четворогодишње гранатирање Сарајева. Сребренички масакр. Прогон неколико стотина хиљада Албанаца са Косова. Тајне гробнице албанских цивила на полигонима полиције у Београду, у рекама и језерима Србије. Црвене беретке. Шкорпиони. Тигрови. Ликвидације Срба који су жигосали злочине и злочинце...

Над свима који памте шта је било и како је било, врши се хорска лоботомија. Морају да забораве. Срби нису Немци, па да се стиде зла почињеног и другима и себи. Нека се стиде ти други, само су њихове руке крваве.

Новој нашој прошлости темељ ће бити неистине и самообмане. Да ништа не буде како је било, јер нам је у том огледалу лице краставо, него да буде како желимо да буде.

Да Бил Клинтон буде крив за Сребреницу. Да муслимани гранатирају себе по Сарајеву. Да Албанци, у америчкој режији, беже са Косова. Да суд у Хагу буде продужетак злочина над Србима, оним најбољим и, наравно, невиним.

Неће и не сме бити никакве кривице за режим, тајне службе и апарат мржње и смрти Слободана Милошевића, који је у већинској јавности већ увелико рехабилитован, за врховне виновнике апокалипсе из деведесетих. У новој и патриотској нашој прошлости, њима ће се подизати споменици, а неке ће проглашавати и за светитеље.