Лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић поново је изабран за председника странке, на седмом Сабору СПО-а, који је одржан 12. децембра у Крагујевцу.

 За Драшковића је гласало 350 чланова највишег тела партије.

Против одлуке да се поново нађе на челу партије био је сам Драшковић, који се није кандидовао за ту позицију, али су то уместо њега учинили делегати Сабора.

"Желео сам да изаберете новог председника странке, време је за промену. Зато се нисам ни кандидовао, ви сте то учинили, то је била ваша воља", рекао је Драшковић.

Он је рекао да је његова обавеза да настави борбу, јер смо "још далеко од остварења многих циљева и бићемо далеко и од слободне и европске Србије, све док је наша држава жртва и талац неразвлашћених и свеприсутних комунистичких служби безбедности".

Лидер СПО је подсетио да је његова партија пре три и по године на изборима подржала политику актуелног председника Владе Србије Александра Вучића због јасног опредељења за откривање свих скривених злочина служби безбедности, од убиства новинара Славка Ћурувије, до убиства српских младића и ђака у кафићу "Панда" у Пећи.

"Снажније од икога у тој влади подржали смо битку за Бриселски споразум, опредељење премијера за историјско помирење и партнерство Срба и Бошњака, одласка у Сребреницу, седницу Владе Србије у Сарајеву, веома важну посету Тирани, снажење сарадње са НАТО алијансом и друго", рекао је Драшковић.

Све то, како је истакао, допринело је да Србија, за два дана, отвара прва преговарачка поглавља о придруживању ЕУ.

На Сабору у Крагујевцу којим је странка обележила 25 година од оснивања, изабрано је шесторо потпредседника партије.