Данашње укидање комунистичке пресуде генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу, изречене 15. јула 1946, не значи само рехабилитацију ратног команданта прве антинацистичке гериле у Европи, него је то и рехабилитација његове војске и читаве Србије, са које је скинута анатема да је, подржавајући вођу антиокупаторског покрета отпора и министра војног избегличке југословенске владе у Лондону, била на страни Хитлеровог Трећег рајха.

Изражавајући поштовање судијама које су, после седам деценија, ставиле печат правде на историјску истину о генералу Михаиловићу, Српски покрет обнове одаје признање и стотинама хиљада људи у Србији који су пуне две и по деценије подржавали нашу политичку борбу за рехабилитацију Равне Горе и њеног команданта.

Исток и Запад, бољшевичка диктатура и западна демократија, сударили су се на монтираном комунистичком суђењу српском и југословенском генералу. Због тога је Михаиловић убијен и због тога убице, и данас, крију његов гроб.

Пред Српским покретом обнове, који је и сам жртва још недемонтираног комунистичког наслеђа и служби безбедности у Србији, је и обавеза да се бори против новог убиства генерала Михаиловића. А мртвог га, на жалост, убијају и срамоте многи његови тобожњи следбеници. Њега, кога су комунисти убили због програмског циља о Србији на Западу, они истичу као њихову антизападну и антиевропску заставу. Мртвом генералу намећу идеологију која га је убила пре седам деценија.