Поздрављамо јучерашњу одлуку Скупштине града Београда да се шеталиште од Бранковог моста до земунског Кеја ослобођења назове Обала краља Александра Првог Карађорђевића.

Сматрамо да је том одлуком, после много деценија, исправљена неправда према једном од наших највећих владара који је заслужан за победу српске војске у Првом светском рату, стварање прве државе Јужних Словена на Балкану, модернизацију и правно уређење Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, интензиван развој свих привредних грана, убрзану урбанизацију престонице и других градова и изградњу најбољих односа са демократским државама Запада.

Српски покрет обнове предлаже Градској скупштини да до 1. децембра идуће године, односно до стоте годишњице стварања Краљевина СХС, у центру Београда буде израђен и постављен достојан споменик краљу Александру Првом Ујединитељу, најзаслужнијем за настанак државе у којој су се, по први пут у својој историји, нашли скоро сви Срби са Балкана, и у којој су, после много векова, ослобођење и националну равноправност остварили хрватски, словеначки и други јужнословенски народи.